Albena contacts0 700 12 110 (на цената на един градски разговор) 8:30-17:00 Пон. - Чет.

Търсене на хотели

хотел
пристигане
заминаване
1 стая; -- нощувки
възрастни
над 12 г.
деца
от 2 до 12 г.

  Абонамент за бюлетин


  Новини   

  Албена получи наградата на Мин.на туризма за „Специализиран туризъм“

  13/12/2017

  Ваканционно селище "Албена" спечели годишната награда на Министерството на туризма в категория "Специализиран туризъм". Призът е за събитието „5-звезден шахматен мач под небето", което се проведе на покрива на новия петзвезден хотел "Парадайз блу". Албена оглави класирането с 49,43% от вота на публиката, като на второ масто се нареди кандидатурата на Златни пясъци - Сентидо Мареа хотел с 32,14%. Трети с 10,97 е Български съюз по Балнеология и СПА туризъм, следван от голф комлексите Блексирама и Лайтхаус съответно с 6,07 и 1,39%.


  nagrada

   


  В уникалния шахматен мач участваха пет звезди - световният ни шампион Веселин Топалов срещу Дрийм тийм, в чийто отбор бяха братята Кубрат и Тервел Пулеви, както и двама шампиони Момчил Петков и Диян Самуил Костов. В помощ на младите шампиони и боксови звезди се включи и европейската шампионка по шахмат Габриела Антова. Специалната партия, която бе отразена пряко в социалните мрежи от дрон и по този начин представи новия хотел, просторното море, красивия плаж и съхранената природа, завърши реми след предложение на Топалов. 

  Тържеството се състоя в Централния военен клуб в София, а на церемонията присъства председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, министри, кметът на София Йорданка Фандъкова, депутати, представители на туристическия бранш, на бизнеса, неправителствени организации и медии. Наградата Златна роза - символ на България, и грамота, от името на ваканционно селище „Албена" получи ръководителя на сектор „Спорт" Руслан Йорданов.


  nagrada

  Анкета

  Кoe от предимствата на Албена е най-важно за Вас ?
  Резултати
  http://www.ecoagro.bg/
  http://www.balchikgardens.com/bg
  http://albena.bg/bg/pages/albena-sport-calendar.html