Albena contacts0 700 12 110 (на цената на един градски разговор) 8:30-17:00 Пон. - Пет.

Търсене на хотели

хотел
пристигане
заминаване
1 стая; -- нощувки
възрастни
над 12 г.
деца
от 2 до 12 г.

  Абонамент за бюлетин


  Новини   

  Световният тенис елит се събира в Албена

  08/05/2018

   Тенис Център Албена

  Световният тенис елит се събира в Албена

  Известни са вече имената на участниците в турнира "Албена къп" от календара на Тенис Европа до 14 години от най-високата Категория 1, на кото страната ни за първи път ще има привилегията да домакинства. Организаторите съобщават, че заявка са подали топ тенисисти от 37 държави от три контитента. Желание да играят на кортовете в черноморския ни курорт са заявили 164 момичета и 145 момчета.7 от момчетата са в ТОП 10 във временното класиране на световната ранглиста.

  При момичетата Катерина Димитрова е заявена под №3 в схемата. Поне 27 тенисисти от страната ни - тези, които са най-напред в световната и националната ни ранглиста, имат реална възможност да играят директно в основната схема, която ще бъде от по 64 състезатели. Броят на родните ни таланти, които директно ще играят в основната схема е абсолютен рекорд за брой българи в тази фаза на турнир от Категория 1. Това става възможно благодарение на домакинството на страната ни. Останалите състезатели ще трябва да минат през ситото на квалификациите, ако искат да спорят за уникалните награди - златни рози за всички финалисти на сингъл и двойки.

  На 21 май ще бъдат обявени уайлд картите, информират още организаторите. Турнирът е голяма реклама за България, а провеждането на проявата на 14 от 19-те тенис корта във ваканционното ни селище Албена ще покаже на световния елит възможностите на страната ни да домакинства на спортен форум от най-високо ниво. Топ тенисистите на планетата, които следващите години ще преследват големите успехи на Ролан Гарос, Уимбълдън, Австралиън оупън и US Оупън, ще пристигнат със своите треньорски щабове. Надпреварата се реализира с подкрепата на Българската федерация по тенис, Албена АД, Смайл ивентс, Стантекс, Магията на Българската роза, Исторически парк АД и др.Квалификациите на турнира ще са на 26 и 27 май, а от 28 май до 1 юни - включително, са срещите от основната схема.


  Анкета

  Кoe от предимствата на Албена е най-важно за Вас ?
  Резултати
  http://albena.bg/bg/pages/testimonials.html/
  http://albena.bg/bg/pages/iso.html
  http://www.ecoagro.bg/