Albena contacts0 700 12 110 (на цената на един градски разговор) 8:30-17:30 Пон. - Съб.

Търсене на хотели

хотел
пристигане
заминаване
1 стая; -- нощувки
възрастни
над 12 г.
деца
от 2 до 12 г.

  Абонамент за бюлетин


  Новини   

  Млади кулинарни таланти подкрепяни от Албена спечелиха престижна награда

  10/05/2019


  Млади кулинарни таланти подкрепяни от Албена
  спечелиха престижна награда

  Ученици на Гимназията по туризъм в Добрич - първи в страната
  на кулинарно състезание

  Елеонора Ангелова и Тенжел Абилова от Професионалната гимназия по туризъм „П. К. Яворов" в Добрич са сред четирите победителки в националния конкурс „Аз готвя най-добре", организиран през 2018 от проекта ДОМИНО и HRC „Аз готвя най-добре". Момичетата са имали за  задача да приготвят четиристепенно швейцарско меню в специална тематична официална вечеря „Кухнята на Швейцария".  От 2016 г. ваканционно селище Албена е партньор на Гимназията по туризъм в Добрич като организира дуално обучение за избралите паралелка „помощник-готвач". От 2018 г. беше разкрита и втора паралелка с активната подкрепа на комплекса - „кетъринг". Много от младите таланти получават възможност за професионално развитие в комплекса, още докато се обучават в гимназията.

  „Като работодател развиваме и стимулираме младите кадри, които получават възможност да развиват уменията си, възползвайки се от съвременните технологични средства, които им осигуряваме" сподели Кристина Богданова - Продуктов мениджър на Албена. Тя беше единственият от партньорите-гост на официалната вечеря, която се проведе в ресторант „Таланти" в София на 8 май.

  Сред гостите на събитието бяха посланичката на Швейцария г-жа Мюриел Берсе Коен, министъра на образованието и науката Красимир Вълчев и заместник-министър Таня Михайлова, представители на Централното координационно звено към Министерски съвет и други официални лица.

  Анкета

  Кoe от предимствата на Албена е най-важно за Вас ?

  Спокойствие и сигурност 33.0%
  Разнообразна и вкусна храна 24.3%
  Прекрасен безплатен плаж 23.6%
  Уникална природа 13.7%
  Друго 2.7%
  Многообразие на хотелското настаняване 2.7%
  Гласували: 20859
  http://albena.bg/bg/pages/iso.html
  http://albena.bg/bg/pages/testimonials.html/
  http://www.balchikgardens.com/bg