Albena contacts0 700 12 110 (на цената на един градски разговор) 8:30-17:30 Пон. - Съб.

Търсене на хотели

хотел
пристигане
заминаване
1 стая; -- нощувки
възрастни
над 12 г.
деца
от 2 до 12 г.

  Абонамент за бюлетин


  Новини   

  Албена АД проведе Общо събрание на акционерите

  22/06/2019

   

  Албена АД проведе Общо събрание на акционерите

  Успешна 2018 с амбициозна инвестиционна програма отчете дружеството

  Албена АД проведе днес от 10:00 в Културно-информационния център във ваканционното селище Общо събрание на акционерите в дружеството.

  По време на събранието бяха разглеждани три основни теми: отчетът за 2018 година, разпределението на дивидентите на акционерите и промяната в състава на Борда на директорите.

  За 2018 Албена отчита 3% ръст в реализираните нощувки, 9% ръст в средния приход на нощувка и приходи в размер на: 99,3 млн. лв., което е с 13% повече спрямо миналата отчетна година. Печалбата от оперативна дейност е 10,3 млн. лв., което е ръст от над 50% спрямо 2017. Годишната доходност на акция достига 2%, което е най-високият показател сред публичните дружества в сектор Туризъм в България.

  По време на събранието беше взето решение по какъв начин ще бъдат разпределени дивидентите за акционерите. Те ще бъдат в размер от 0.80 лв. на акция.

  Беше гласувана и планираната промяна в състава на Борда на Директорите. На мястото на Даниела Петкова - представител на Ди Ви Консултинг ЕООД застава Пламен Димитров. Той е понастоящем председател на КНСБ и има богат опит в сферата на управлението на човешките ресурси.

  Инвестиционната програма на дружеството за 2018 е в размер на 32,5 млн. лв.

  В края на 2018 година Албена беше обявена за Европейски курорт на спорта, благодарение на инвестициите от над 5 млн. лв. в спортна база, която позволява комплексът да е домакин на редица престижни международни форуми, сред които Европейско първенство на УЕФА за девойки, Европейско първенство по тенис на маса за глухонеми, UEFA U-17 шампионат за девойки, първенство по тенис на корт на железопътните компании в Европа, Европейски шампионат по хокей на
  трева за юноши до 16 години, Европейското първенство по петанк и други. В края на септември ще се организира Седмица на звездите в тениса, с участието на няколко от най-големите европейски имена в този спорт от близкото минало, а в момента, до 23 юни, гост на комплекса е холивудската звезда и създател на тае бо Били Бланкс, който провежда „Тае бо уикенд" за всички свои фенове, избрали да посветят почивните си дни на активния начин на живот.

  Сред мащабните инвестиции в инфраструктура е завършването на последния етап от изграждането на „Бялата Лагуна" - с нова 5-звездна хотелска част с ресторант, лоби бар, лаундж бар, конферентна зала и инфинити басейни. Беше стартирана реконструкцията на хотел „Амелия", която предстои да приключи през 2020 година. Беше отворен нов средиземноморски ресторант - „Челебрита". В началото на годината отвори врати специализираната болница по рехабилитация „Медика Албена" и тя вече приема пациенти по здравна каса.

  Тази година ваканционно селище Албена празнува 50 години от своето създаване и обръща поглед към бъдещето - към политиката за устойчиво развитие и пълното затваряне на икономическия цикъл. Празникът ще бъде отбелязан с грандиозен спектакъл на Софийската опера, които на 24 август ще поставят „Мамма Миа" на откритата сцена пред хотел „Добруджа". Това е и мястото, на което всяка събота Албена ще радва гостите си с богата културна програма, а в петък - с „Кино на тревата".

   

  Анкета

  Кoe от предимствата на Албена е най-важно за Вас ?
  Резултати
  http://albena.bg/bg/pages/albena-sport-calendar.html
  http://albena.bg/bg/pages/iso.html
  http://www.balchikgardens.com/bg