Albena contacts0 700 12 110 (на цената на един градски разговор) 8:30-17:30 Пон. - Съб.

Търсене на хотели

хотел
пристигане
заминаване
1 стая; -- нощувки
възрастни
над 12 г.
деца
от 2 до 12 г.

Абонамент за бюлетин


Плажна Библиотека

През 2013 г. на централната част на плажа в Албена беше открита първата безплатна плажна библиотека в Европа. Добрият прием на инициативата за насърчаване на четенето беше повод през 2014 г. да се изградят още две библиотеки за удобство на читателите.

Трите библиотеки разполагат общо с над 6 000 заглавия на 15 езика. Богатата колекция от заглавия във всички жанрове - трилъри, криминални романи, романтични и исторически четива, мемоари, и т.н., могат да удовлетворят вкусовете и на най-претенциозните читатели. Специално внимание е отделено на българската литература и по-специално на Йовковото произведение „Албена". Специално подбраното антологично издание е подбрано на 6 езика, за да могат туристите от различни краища на света да опознаят богатството на българската литература.

Консултанти насочват читателите и им помагат да изберат подходяща книга за почивката си. Ползването на книгите е безплатно. Туристите са любезно помолени да върнат четивата, след като ги прочетат, както и да оставят свои собствени книги - така в края на сезона езиците, на които са достъпни книгите се увеличават. Споделянето на заглавия увеличава културния обмен и запознава туристите с литературата на различните нации.

Черноморието ни е единственото място, което предлага на туристите възможност да вземат книга безплатно и директно на плажа. Инициативата се доказа не само като успешна кампания за насърчаване на четенето, но и спомогна за популяризирането на България като културна туристическа дестинация.

Плажна библиотека Албена

 

Анкета

Кoe от предимствата на Албена е най-важно за Вас ?
Резултати
http://www.balchikgardens.com/bg
http://www.ecoagro.bg/
http://albena.bg/bg/pages/albena-sport-calendar.html