Albena contacts0 700 12 110 (на цената на един градски разговор) 8:30-17:30 Пон. - Нед.

Търсене на хотели

хотел
пристигане
заминаване
1 стая; -- нощувки
възрастни
над 12 г.
деца
от 2 до 12 г.

Абонамент за бюлетин


Общи условия за ползване и опазване на личните данни

Политика на Албена АД за защитата на личните данни в интернет

За да направи използването на Интернет сайта http://www.albena.bg по-удобно, Албена АД се нуждае от лична информация за всеки свой посетител. Събирането на лични данни се налага с цел осъществяване на резервация и подобряване на услугите, които Албена АД може да предложи. Сайтът уважава личните данни на потребителите и носи отговорност за запазване на тяхната поверителност. Албена АД няма право да предоставя нито свободно, нито платено конфиденциална информация за своите потребители на трети лица.

Албена си запазва правото да разширява и променя функционалности, условия и продукти на този уеб сайт, като всички направени изменения ще бъдат отразявани своевременно на сайта.

С достъпа си до този сайт и резервациите, които правите в него, Вие приемате, че сте запознати и приемате условията по-долу:


Видове Информация, Която Събираме

Когато използвате нашите онлайн услуги и създавате профил в системата, ние събираме вашата лична информация, която вие доброволно предоставяте, като вашето име, адрес, дата на раждане, телефон, e-mail адрес.

Личните данни се обработват и ползват от Албена при стриктно спазване на изискванията на Закона за защита на личните данни и други приложими разпоредби.

Вие не сте длъжни да предоставяте тази информация, но в тези случаи ние няма да можем да ви осигурим съответните услуги.

 

Начини на събиране на информация от потребителите

Един от начините, по които Албена АД получава достъп до информация за потребителите, е чрез доброволно предоставяне от тяхна страна на имената и други данни. Например, за абониране за електронния бюлетин са необходими имейл адрес и име. Друг начин за достъп до лични данни, който Албена АД използва, са коментарите в сайта. Чрез тях се разкрива съответният IP адрес и часът на посещение. Източник на информация за посетителя са и т.нар. бисквитки (Cookies).

Същност на Cookies и начин на действие

Бисквитките представляват малки текстови файлове, локализирани в директориите на браузъра. Те се създават със зареждането на определен уебсайт. При всяко следващо посещение на същия уеб адрес, браузърът изпраща текстовия файл до сървъра на сайта. Бисквитките регулират начина на появяване на различни реклами, обяви, както и функционирането на елементите на сайта.

Разрешаване и деактивиране на файловете

Можете да контролирате и/или изтривате бисквитки когато пожелаете. Бисквитките се управляват чрез настройките на браузъра. Различните браузъри използват различни начини за разрешаване и деактивиране на бисквитките, като опциите за тази цел обикновено се намират в менютата Tools или Options. Можете да изтриете всички бисквитки, които вече са запазени на Вашия компютър, а също така можете да настроите повечето браузъри да ги блокират. Ако направите това обаче, може да се наложи ръчно да настройвате някои параметри всеки път, когато посещавате даден сайт, а освен това е възможно някои услуги и функции да не работят. За повече информация вижте aboutcookies.org.

Причини Албена АД да използва Cookies

Използваме „бисквитки", за да персонализираме съдържанието и рекламите, да предоставяме функции на социални медии и да анализираме трафика си. Също така споделяме информация за начина, по който използвате сайта ни, с партньорските си социални медии, рекламните си партньори и партньори за анализ.

Благодарение на бисквитките, Албена АД улеснява своите потребители при използване на сайта. Анализирането на данните от ежедневните посещения, вкл. чрез услуги като Google Analytics и Google AdSense, позволява редица подобрения по отношение на комуникацията между сайта и посетителите. Например, Cookies дават възможност на потребителите да попадат основно на продукти и услуги, които съответстват на техните интереси

Възможно е обаче бисквитките да се използват за недобронамерени цели. Тъй като съхраняват информация за историята на търсенията и предпочитанията на потребителя, те могат да се използват за „шпионаж". Налице са обаче продукти, които успешно се справят с този проблем - при прилагане на съответните програми, те маркират бисквитките като подлежащи на изтриване.


Информация За Картовите Данни

Албена пази и защитава подадената информация за данни на кредитни карти.

При избор на плащане с кредитна карта през виртуален ПОС терминал на Обединена Българска банка , данните на картата са достъпни само за банката.

За да ви предпазим от злоупотреба при плащане с вашата Visa или MasterCard карта, ние прилагаме най-добрите практики препоръчани от международните картови организации:

Сигурността при въвеждане и пренос на картовите данни се осигурява чрез използване на SSL протокол за криптиране на връзката между нашия сървър и платежната страница на обслужващата ни банка

Автентичността на вашата карта се проверява чрез въвеждането на код за сигурност (CVV2)

В допълнение, за идентифицирането ви като картодържател, платежният сървър за електронна търговия на обслужващата ни банка поддържа схемите за автентикация на международните картови организации - Verified by VISA и MasterCard SecureCode, в случай, че сте регистрирани да ги използвате."


С Кого Споделяме Вашата Информация?

Албена не споделя, продава или отдава под наем вашите лични данни на трети лица.

Албена може да предостави лична информация, ако такава се изисква от закона или ако е необходимо да предпази и защити правата, собствеността и личната сигурност на Албена и нейния сайт, потребителите на Уеб Сайта и клиентите на нашите услуги.


Правила за сигурност на вашите лични данни

За Албена сигурността и защитата на клиентските данни е от голямо значение. Ние полагаме грижи за опазването конфиденциалността на вашите данни. Избягвайте достъпа до нашите онлайн услуги от публично достъпни компютри. Не запаметявайте вашето потребителско име и парола в уеб браузъра си.

Използвайте сигурни пароли: Препоръчително е да използвате по-дълги пароли, състоящи се от осем и повече символа, представляващи комбинация от букви, цифри и знаци. Ако имате съмнения, че някой е узнал вашето потребителско име и/или парола, незабавно ги сменете. Не разкривайте на никого вашето потребителско име и парола.

Албена АД работи по начин целящ запазване на сигурността на потребителите на сайта в интернет пространството. Нашите мерки за сигурност се подобряват непрекъснато, в крак с технологичното развитие. Преносът на информация в глобалната мрежа обаче винаги крие рискове. За най-добри резултати по отношение на сигурността е от значение и поведението на потребителя.

Защитата на Вашите лични данни е важна за нас. Ние оценяваме оказаното ни доверие избирайки да посетите и използвате www.albena.bg за Вашата онлайн резервация и следваме произтичащите от това ангажименти да пазим неприкосновеността на предоставената ни от Вас лична информация като се стремим строго да се придържаме към ЗЗЛД.


Събиране, обработка и предаване на лични данни:

По принцип можете да посещавате нашия сайт, без да оставяте никакви лични данни. Личните данни се събират, само ако ги предоставяте доброволно, например при резервация за настаняване или извършвате запитване. Когато правите резервация, Вие ще бъдете помолени да попълните онлайн форма, която съдържа: име, адрес, имейл, телефонен номер за връзка. Тази информация е необходима за обработка на заявката и завършването на поръчката (включително изпращането на имейл до Вас за потвърждение на поръчката)


Съгласие и използване на данни за посочените цели:


Когато въвеждате лични или служебни данни (електронни адреси, имена, адреси), разкриването на данните се извършва напълно доброволно. Въвеждайки данните, Вие давате съгласие за събирането, обработката и използването им с цел установяване на контакт. Събиране, обработка и използване за каквито и да са други цели не се извършва. Това съгласие може да бъде отменено по всяко време, считано за бъдещ период.

Предаване на вашите лични данни не се извършва, освен ако изрично желаете това.

Право на информация:

Имате право да поискате информация за това какви данни се съхраняват за вас, техния произход, получателите им, както и с каква цел се съхраняват. Нашият екип ще ви предостави тази информация на gdpr@albena.bg. Освен това имате право личните Ви данни да бъдат коригирани, блокирани и изтривани, в съответствие с нормативните разпоредби.

 

Анкета

Кoe от предимствата на Албена е най-важно за Вас ?








Резултати
http://albena.bg/bg/pages/testimonials.html/
http://www.balchikgardens.com/bg