Albena contacts0 700 12 110 (на цената на един градски разговор) 8:30-17:30 Пон. - Съб.

Търсене на хотели

хотел
пристигане
заминаване
1 стая; -- нощувки
възрастни
над 12 г.
деца
от 2 до 12 г.

Абонамент за бюлетин


Балканска Скара

Балканска скара - Албена

"След 20 години ще бъдете по-разочаровани от нещата, които не сте направили, отколкото от онези, които сте сторили. Затова вдигнете платната, отплавайте от безопасното пристанище. Изследвайте. Мечтайте. Откривайте.", казва Марк Твен. Вслушайте се в думите му! Лято е! Заслужавате почивка. Стягайте багажа и тръгвайте на път! Изгрев на плажа. Слънцето "излиза" от морето. Лежите под чадъра, слушате шума на вълните и крясъка на гларусите. Красива гледка. В "Албена" ли сте? Добре дошли! На правилното място сте. Изживейте мига и съберете спомени, които да ви топлят през зимата. До следващото лято.А щом сте тук, посетете най-новия ни ресторант-грил "Балканска скара". Ще го откриете лесно. Ароматът от барбекюто ще Ви отведе точно там, до х-л "Лагуна Гардън" в началото на търговската улица, на 130 метра от плажа. Това е мястото, на което можете да опитате неповторими ястия от балканската кухня, приготвени на жар от най - добрия сръбски готвач - майстор Миле. Преди 35 години той идва в България, за да работи в Посолството на Сърбия в София. Сега изкушава гостите ни с - плескавца, ущипци, графче на тафче, шишове и други вкусотии, които ги вкарват в размисли какво да хапнат. По думите му: "Нищо, което се прави набързо няма начин да стане вкусно". Това е тайната на сръбската скара. Ето неговата рецепта за приготвянето на един от най-известните сръбски месни деликатеси "Плескавица" - съвършенство от безумно вкусно месо с точната комбинация от подправки и неповторимия аромат на дървени въглища.

Продукти:

  • 500 гр. телешко месо "Black Angus" - истинско месо за ценители. Произвеждаме го в нашата биологично сертифицирана ферма.
  • 500 гр. свинска плешка
  • сол
  • черен пиперНачин на приготвяне:

Месото се приготвя по специална технология и затова става толкова вкусно. Трябват Ви поне 24 часа. В първия етап от подготовката нарежете месото на кубчета и го осолете. Оставете го да престои в хладилника 24 часа. Така ще започне да зрее и хубаво ще поеме от солта. След едно денонощие вече може да го смелите на кайма. Първо се минава през по-едра решетка, а втори път - през по-ситна. Така каймата става по-плътна. Започвате да месите до получаването на хубава хомогенна смес. После оформяте по собствено желание и печете на скара с дървени въглища. Сервира се с гарнитура по избор. Най-добре е с гриловани зеленчуци.Опитайте, но няма да е същото, защото в ресторант-грил "Балканска скара" можете да слушате на живо Нено Илиев. Талантливият певец и акордеонист получава от баща си първия си акордеон на своя 5-ти рожден ден. Дарбата му да пее също не остава скрита дълго време. На 16 години издава първия си албум, заедно с виртуоза на цимбала, големия музикант Анжело Маликов. В продължение на няколко години, до 2007 год., Нено е вокал на оркестъра на Мартин Любенов, с който концертира на много световни фестивални сцени. През 2008 година събира своя банда - "RomaNeno", в която традиционната ромска музика среща джаза по един красив и неуистоим начин.

--
Работното време на ресторанта е от 11:00 до 23:00 часа
За резервации 0885 853 961 - Десислава Трифонова

Анкета

Кoe от предимствата на Албена е най-важно за Вас ?
Резултати
http://albena.bg/bg/pages/albena-sport-calendar.html