Albena contacts0 700 12 110 (на цената на един градски разговор) 8:30-17:30 Пон. - Съб.

Търсене на хотели

хотел
пристигане
заминаване
1 стая; -- нощувки
възрастни
над 12 г.
деца
от 2 до 12 г.

Абонамент за бюлетин


Екскурзии


НЕСЕБЪР  - 08.30 - 18.30 ч.

Несебър, „градът на четиридесетте църкви", разположен на красив полуостров, ще Ви очарова със самобитната архитектура на семейни храмове и къщи и неповторимата атмосфера на един от най-старите градове в Европа, наследник на древно-тракийската култура. Обиколка на старата част на Несебър  , свободно време. Отпътуване обратно . /Екскурзията се предлага и без обяд/.

 

ЮЖЕН БРЯГ  - /Созопол - Несебър - 07.00 - 20.00 ч.  /руски туристи/

Отпътуване за град Созопол. Разположен на живописен полуостров градът  е един от най-старите градове по българското Черноморие и един от най-популярните морски курорти в страната. Красивият Старинен Созопол, романтичната му атмосфера, както и откритата при археологически разкопки на близкия остров „Св. Иван" ценна реликва / мощите на Йоан Кръстител/ , привличат много туристи и поклонници от цял свят. Обяд.

Разходка из архитектурно - археологически  резерват „Старинен Несебър". Несебър е една от най - големите исторически съкровищници, поради което е обявен за град-музей. Заради множеството добре запазени паметници от различни епохи, Старият Несебър е и паметник на културата от списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство.

 

ОТТУК ЗАПОЧВА БЪЛГАРИЯ - 08.30 - 19.30 ч.

Отпътуване за Плиска - столицата на Първото българско царство. Съчетала славянски и прабългарски традиции, Плиска се превръща в господстващ град, чието надмощие се прочува оттатък морската шир. 

Плиска е бил  главен политически, военен, културен и икономически център на България и един от най-богатите и развити градове в Европа.

Разходка из руините на Вътрешния и външен град, посещение на най-забележителния паметник - Голямата базилика . Построена до Източната порта на града, тя е най-големият християнски храм в Югоизточна Европа от времето на покръстването на българите, пример за архитектурата на онова време. 

Мадара - посещение на национално - историческия резерват Мадара .  Най - значимият  паметник в резервата е уникалният скален релеф „Мадарски конник", образец на ранносредновековното българско изкуство, обявен като глобален символ на България. Скалният релеф е единствен по рода си в Европа и е включен в списъка на ЮНЕСКО като паметник със световно значение . 

Обяд с фолклорна програма.

Посещение на бутикова винарска изба „Салла Естейт" , запознаване с проиводствения процес и бутилиране на продукцията. Дегустация на произвеждани тук отбрани вина.

 

РАЗХОДКА ПО МОРЕ - 13.15 - 18.30 ч.

Яхтата "Али Баба" е най-голямата и най -удобната  туристическа яхта по нашето черноморие .

Пътуването е с автобус до пристана в Балчик. Дава се кратка информация за пътуването, за България , за Ботаническата градина   и други забележителности по пътя  към залива „Дълбока".

Яхтата спира в района на залива "Дълбока". Риболов, къпане, гмуркане, музика . Обяд  ( барбекю на дървени  въглища на палубата на яхтата - салата,  рибно меню с гарнитура , плодове или суха паста за десерт,

Напитки българско производство по системата All Inclusive :  ракия, водка, джин, мастика, мента, бяло вино,червено вино, бира ,безалкохолни  напитки , минерална вода

/Новото в програмата е, че круизът  включва в допълнение  и специална пиратска анимационна програма за деца . Децата от 2 до 12 год. са безплатни, заплащат само застраховка. /

 

БЪЛГАРИЯ - МИНАЛО И НАСТОЯЩЕ - 09.30  - 17.00 ч.

/Аладжа манастир + Побити камъни + Калиманци + винарна Кантарджиево/

Посещение на Аладжа манастир - най - известният скален манастир по Българското Черноморие, една от многобройните скални монашески обители, съществували през 13-14 в..

Пътят продължава към уникалния феномен "Побити камъни", първата природна забележителност в България, обявена през 1937 г.

Разходка из етнографския комплекс Калимански хан, уютно и красиво място за вашите неповторими изживявания в автентична българска атмосфера. Обяд.

Разглеждане на винарска изба „Варна", представяне технологията за правене на вино, разглеждане на помещенията за отлежаване  и съхранение на червено и бяло вино

 

БАЛЧИК - НОС КАЛИАКРА+ БЪЛГАРСКА ФИЕСТА - 13.00 - 23.00 ч.

Посещeние на архитектурно-парковия комплекс "Двореца" - перлата на Белия град, разположен в Ботаническа градина от 10 ха , втората по големина и разнообразие на растителни видове в Европа.. Богата колекция от кактуси. След пешеходна разходка, отпътуване за живописния, известен със своята дива красота, изключителен растителен и животински свят, подводни пещери и бурно историческо минало нос Калиакра, един от символите на българското Северно Черноморие .  Вечеря в ресторанта на открито "Българска фиеста", оригинална програма, единствените по рода си танци върху жарава / нестинарски танци/, изобилие от салати и предястия, ракия, вино и бира на корем.

 

ЖИВОПИСНА  БЪЛГАРИЯ   - 09.00 - 16.00  ч.

На гости в дома на баба Радка  в с. Солник , един „жив" музей на националната самобитност , традиции и култура. На гостите се предлага не само разглеждане на двора, къщата и уредената експозиция , но и разходка с каручки из селото. Гостите се посрещат с питка и сол и могат да  участват във възпроизвеждането на фолклорни местни обичаи. Много смях и настроение в гостоприемния дом на леля Радка и семейството й. .

Разходка с лодки по устието на река Камчия, част от природния резерват „Лонгоза".

 

ДОЛИНАТА НА РОЗИТЕ - ШИПКА - ВЕЛИКО ТЪРНОВО - 05.00 - 00.30  ч. /руски туристи/

Пресичане на Стара планина, пътуване по подбалканския път , посещение на етнографския комплекс Роза Дамасцена" , предприятие за производство на етерични масла. Запознаване с производството, демонстрация на дистилация, дегустация на различни продукти на базата на розова вода и масло. Обяд.  Посещение на храм - паметника „Шипка" и  внушителния паметник на връх „Столетов".  Велико Търново разходка по Самоводската чаршия, вечеря. Връщане в Албена около полунощ.

 

ДЖИП САФАРИ - 09.30 - 15.30 ч.

Екстремен преход с военен джип в красивата Батовска гора. Посещение на майстор бъчвар, тепавица. Обяд на открито. Посещение на майстор - пчелар с дегустация на мед и домашна ракия и много други изненади. Незабравими преживявания гарантирани!


ПОЛУДНЕВНИ ЕКСКУРЗИИ

 

НАЗАД В МИНАЛОТО -  13.00 - 19.00 ч.

Посещение на Аладжа манастир - най - известният скален манастир по Българското Черноморие, съществуващ от 13-14 в., на Побити камъни , един от най-невероятните природни феномени в България, представляващи естествени каменни колони, достигащи до 6 м височина  и на катедралния храм "Успение Богородично", един от символите на морската ни столица, разположен в самия център на град Варна. Свободно време.

 

ВАРНА - ДЕЛФИНАРИУМ -  09.00 - 14.00 ч.

Делфинариумът  е една от най-забавните атракции, които Варна ще Ви предложи. В спектакъл, продължаващ около 45 минути, сами ще се убедите в невероятната интелигентност и възприемчивост на морските бозайници.

След програмата, с настроение ще откриете и един от най-красивите черноморски градове.

 

БАЛЧИК - НОС КАЛИАКРА -  13.00 - 19.30 ч.

Посещение на комплекс "Двореца" - резиденция на Румънската кралица Мария, разположен в Ботаническа градина от 10 ха , втората по големина и разнообразие на растителни видове в Европа. Възможност да се види част от Луковитското съкровище, останалата част в момeнта е в Лувъра. В състава на съкровището влизат значителен брой предмети, изработени от сребро, някои позлатени.  Пешеходна разходка по нос Калиакра - живописен природен резерват с уникална дива природа,  свързван с  много легенди , известен със своите пещери. По пътя посещение на грънчарска работилница.

 

РАЗХОДКА С ДЖИП  -  15.00 - 18.30 ч.; 09.00 - 12.30 ч.

Екстремен преход с военен джип в красивата Батовска гора. Дегустация на печени гъби край огъня и много други изненади.

Незабравими преживявания гарантирани!

 

ПИРАТСКO  ПАРТИ -  Пинта Варна - 09.00 -13.30 ч.

Морска битка между два кораба, анимационна програма, пиратски маскарад и забавления, храна и напитки на борда.

 

НА ГОСТИ ПРИ ПРИЯТЕЛИ - 13.30 - 18.30 ч.

Отпътуване за село Оброчище, намиращо се на 4 км от к.к. Албена. Разглеждане на Текето - уникален религиозен култов паметник - ислямски манастир от средновековието, в който още през 13 в. е направен опит за обединение на религиите,

Смята се, че манастир Текето е най-големият от този тип на Балканите.       Тук се провежда единствения по рода си международен фестивал по религиозна музика, в който едновременно вземат участие православни, католици и мюсюлмани.

Посещение на църквата „Свето Успение Богородично"  построена през 1883 г. Пътуването продължава към с. Прилеп. Посещение на етнографския комплекс „Чифлика Чукурово",  посрещане по стар български обичай с пита и шарена сол. Разглеждане на автентични национални дрехи и старинни предмети, част от българския бит през XVIII-XIX век. Демонстрация на приготвяне на баница, почерпка.   Посещение    на „Медената къща" , запознаване с пчеларството.

 

БЪЛГАРСКА ФИЕСТА - 19.00 - 23.00 ч.

Прекрасна вечер в ресторанта на открито "Българска фиеста", където ще Ви представим богата фолклорна програма и единствения по рода си танц върху жарава / нестинарски танц/.  Изобилие от ястия и напитки на националната кухня.

 

ИСТАНБУЛ - 1 ден

Тръгване 18.20 ч. от паркинга пред хотел „Добруджа".  Нощен преход, пристигане в Истанбул рано сутринта. Закуска на блок маса. Обиколка на Истанбул, Синята джамия, Хиподрума, Египетския обелиск, преминаване на азиатската част. Посещение на кожен магазин. Обяд .

Свободен следобяд за допълнителни екскурзии /срещу заплащане/.

Отпътуване от Истанбул за България  - 20.00 ч.

 

ИСТАНБУЛ - 2 дни

Тръгване 18.20 ч. от паркинга пред хотел „Добруджа".  Нощен преход, пристигане в Истанбул рано сутринта на другия ден. Обиколка на Истанбул, Синята джамия, Хиподрума, Египетския обелиск, преминаване на азиатската част. Посещение на кожен магазин. Настаняване в хотела.Обяд .

Свободен следобяд за допълнителни екскурзии /срещу заплащане/.

Нощувка. Възможност за посещение на ресторант с фолклорна програма /срещу допълнително заплащане.

Втори ден

Закуска. Свободно време за посещение на музеи и магазини.

Отпътуване от Истанбул за България  - 20.00 ч.


РУМЪНИЯ - 09.00  - 19.30 ч. /без араби и руснаци/

Пътуване през Добруджа - "житницата на България" и пристигане на българо-румънската граница в Дуранкулак. Панорамен тур на Констанца, центъра, Исторически и Археологически Музей ,джамията „Великия Махмути", Казиното, Пристанището, Паметника на Овидиус, Военно-морски музей / в цената не са включени входове/. Посещение и свободно време на курорта Мамая. Посещение на уникална дървена православна църква „Св. Мина" на езерото Табакария. Свободно време за покупки. Пристигане в хотела около 19.30 ч.

 

Ценовата листа за съответните екскурзии може да изтеглите от ТУК

Анкета

Кoe от предимствата на Албена е най-важно за Вас ?

Спокойствие и сигурност 33.0%
Разнообразна и вкусна храна 24.2%
Прекрасен безплатен плаж 23.7%
Уникална природа 13.7%
Друго 2.7%
Многообразие на хотелското настаняване 2.7%
Гласували: 20785
http://albena.bg/bg/pages/albena-sport-calendar.html
http://www.balchikgardens.com/bg
http://albena.bg/bg/pages/testimonials.html/