Главният кулинар на Албена е сред участниците във Fine World Days Week на остров Мадейра
Този сайт използва "бисквитки"
Използваме "бисквитки", за да персонализираме съдържанието и рекламите, да предоставяме възможности за социални медии и да анализираме трафика си. Също така споделяме информация за използването на нашия сайт на наши социални медии, рекламни и анализиращи партньори, които могат да я комбинират с друга информация, която сте им предоставили, или които са събрали от използването на техните услуги. Вие се съгласявате с нашите "бисквитки", ако продължите да използвате нашия уебсайт.
Задължителните "бисквитки" помагат за създаването на уебсайт, използвайки основните функции като навигация на страници и достъп до защитени зони на уебсайта. Сайтът не може да функционира правилно без тези "бисквитки".
DenumireFurnizorScopExpirareTip
CookieConsenthttps://albena.bg/Съхранява състоянието на потребителските "бисквитки" в този домейн1 годинаHTTP
PHPSESSIDhttps://albena.bg/Запазва състоянието на потребителската сесия за всички прегледани страници.29 дниHTTP
Статистическите "бисквитки" помагат на собствениците на уебсайтове да разберат как посетителите взаимодействат с уебсайтове, като събират и анонимно отчитат информация.
DenumireFurnizorScopExpirareTip
collectgoogle-analytics.comИзползва се за изпращане на данни до Google Analitycs за устройството и поведението на посетителя. Проследява посетителя през устройства и маркетингови канали.СесияПиксел
_gahttps://albena.bg/Регистрира уникалeн идентификатор, който се използва за генерирането на статистически данни за това как посетителя използва уебсайта.2 годиниHTTP
_gathttps://albena.bg/Използва се от Google Analytics за да ограничи честотата на заявкитеСесияHTTP
_gidhttps://albena.bg/Регистрира уникален идентификатор, който се използва за генериране на статистически данни за това как посетителят използва уебсайта.СесияHTTP
APISID, HSID, PREF, SAPISID, SID, SSIDgoogle.comСъбира информация за това как потребителя взаимодейства с услуги на Google services като Google Maps, Google Calendar, Google+ и др..2 годиниHTTP
NIDgoogle.comСъбира информация за това как потребителя взаимодейства с услуги на Google services като Google Maps, Google Calendar, Google+ и др..6 месецаHTTP
"Бисквитките" са малки текстови файлове, които могат да се използват от уебсайтовете, за да направят потребителското изживяване по-успешно.

Законът гласи, че можем да съхраняваме "бисквитките" на вашето устройство, ако са строго необходими за работата на този сайт. За всички други видове "бисквитки", ние се нуждаем от вашето разрешение.

Този сайт използва различни видове "бисквитки". Някои "бисквитки" се поставят от услуги на трети страни, които се появяват на нашите страници.

Можете по всяко време да промените или да оттеглите съгласието си от Декларацията за "бисквитките" на нашия уебсайт.

Научете повече за това кои сме ние, как можете да се свържете с нас и как обработваме личните данни в нашата Декларация за поверителност.

Fine World Days Week на остров Мадейра

arrowОбратно в Новини
0 Реакции
x
лична информация
споразумение за поверителност
Напред
x
Резервирай

Главният кулинар на ваканционно селище „Албена“ се включи в провелата се специализирана работилница Fine World Days Week, организирана на остров Мадейра от водещия немски туроператор DER Touristik, част от концерна REWE Group. В периода от 15 до 22 ноември Георги Божков, заедно с още един свой колега от КК „Златни пясъци“, представи България пред 35 свои колеги от Гърция, Турция, Испания, Португалия и Австрия. В рамките на събитието участниците присъстваха на няколко специализирани обучителни семинара за обмяна на опит и споделяне на актуални тенденции в съвременната кулинария, както и приготвиха авторско меню, събиращо в себе си вкусовете, ароматите и текстурите на всяка дестинация.

В подготовката на тематичен млечен бюфет, Божков презентира световно признатите качества на българското кисело мляко, поднесено с букет от сушени плодове, отгледани в екологично чистите градини на Албена, и щедро поръсено с натуралния мед от пчелите на стопанството. Киселото мляко бе основен акцент и в раздел „Барбекю“, в който главният кулинар приготви сочни агнешки котлети, мариновани с традиционния български продукт и букет от полски билки. Агнешките котлети, заедно със свински ребра, инжектирани с черен чесън и обгърнати в коричка от морска сол, донесоха на готвача първото място в надпреварата за най-вкусно барбекю. В раздел „Коктейл“ представителят на Албена презентира ефирен мус от местно овче сирене и осолена сьомга, съчетани със сладостта на българския мед. Сьомгата изигра основна роля и в раздел „Гурме вечеря“, вложена в интерпретация на класическото крем брюле.

В рамките на Fine World Days Week участниците готвиха също за хора в неравностойно положение, настанени в специализирана здравна институция. За социално отговорния си ангажимент към местната общност групата получи специална благодарност от най-висшия ръководен орган на автономния португалски регион в Атлантическия океан.  

Подобни статии
Получавайте последните новини и оферти направо във вашата пощенска кутия
Абонирай се