Готвачи от Албена с награди от „Най-добър готвач“ на БХРА

arrowОбратно в Новини
0 Реакции
x
лична информация
споразумение за поверителност
Напред
x
Всички хотели
    • Всички хотели
  • Хотели Deluxe & Lifestyle
    • Maritim Hotel Paradise Blue
    • Flamingo Grand Hotel & SPA
  • Хотели Beach & Fun
    • Malibu
    • Sandy Beach
    • Flamingo
    • Villa Albena Beach
    • Kaliakra Beach
    • Laguna Garden
    • Arabella Beach
    • Laguna Mare
    • Laguna Beach
    • Kaliakra Mare
    • Kaliopa
  • Хотели Beach & Green
    • Gergana
    • Elitsa
    • Nona
    • Mura
    • Slavuna
    • Boryana
  • Хотели Aquaclub
    • Ralitsa Aquaclub
    • Ralitsa Superior
    • Vita Park
  • Хотели Smart & Easy
    • Althea
    • Villas Magnolia
    • Dobrudja
    • Com
    • Kompas
    • Orchidea
    • Magnolia
    • Villas Green Albena
    • Panorama
    • Oasis
2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0
  • 0
  • 1
  • 2
Гарантирана най-добра ценаБез скрити таксиБезплатна анулация*Възможности за трансфер
Резервирай

Темата на състезанието беше балканска гурме/етно кухня

Двама главни готвачи от Албена се представиха достойно в категорията „Най-добър готвач на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация 2019“: Иван Георгиев от „Фламинго Гранд Хотел и СПА“ се нареди на трето място, а веднага след него в почетната класация е Живко Стоянов от ресторант „Монтголфие“ – „Маритим Хотел Парадайс Блу“.

Един от представителите на Албена в конкурса за първи път беше жури – главният кулинар Симеон Симеонов. Той е участвал в надпреварата през 2004 г.

„Да оценяваш е малко по-трудно и отговорно, но затова журито беше съставено от доста известни и с голям опит в кухнята колеги. Постарахме се да направим възможно най-справедливото класиране според нас“ сподели той след края на конкурса.

Основните критерии, по които се оценяват участниците, са: подготовка и хигиена на работното място, безопасност на работа, използване на различни техники, спазване на времето за приготвяне и поднасяне на ястията, иновации при представянето на даденото меню и разбира се вкус и презентация.

Освен в основните категории – „Най-добър готвач“ и „Най-добър сладкар“ много участници тази година имаше и в младежките категории – „Най-добър млад готвач“ и „Най-добър млад сладкар“. В нея достойно се представиха няколко участници от ПГ по Туризъм „П. К. Яворов“ в град Добрич – гимназия, с която Албена работи по проект за дуално обучение.

Подобни статии
Получавайте последните новини и оферти направо във вашата пощенска кутия
Абонирай се