Албена участва за пореден път с благотворителна цел в тринадесетия фестивал "Да споделим Никулден“.
И тази година млади готвачи и професионалисти представиха кулинарни изкушения пред многобройна публика в Гранд мол, Варна. Дванадесет професионални училища от Варна, Добрич, Бургас, Търговище и шест елитни ресторанта се надпреварваха с представянето на оригинални специалитети.
Албена показа майсторство в кулинарното изкуство с различни тематични ястия: Маринован Паламуд, Пушен паламуд, Маринована и пушена скумрия, 2 вида Тарама хайвер, 2 вида рибена чорба, едната от които със сладководна риба а другата с морска. Лазаня със сьомга и спанак, и Паста с морски дарове от новите рецепти на курорта бяха акцент в изложението.
Ястията, които доказаха, че могат да задоволят и най-изискания вкус на клиента, бяха разпродадени за отрицателно време, а Албена получи заслужено награда за участието си в благотворителното събитие. Повече от 900 лева бяха събрани от продажбата на кулинарния асортимент.
Албена дари уред за ниско температурно готвене (Сувид) на Професионалната гимназия по туризъм в гр. Добрич. Средствата от продажбата на специалитетите на Албена са за Сдружението за подкрепа на лица с умствени затруднения в крайморския град.
Основен организатор на кулинария благотворителен фестивал "Да споделим Никулден“ е Варненската туристическа камара в партньорство с Община Варна, Българската асоциация за кулинарна култура и Гранд мол.


