Albena contacts0 700 12 110 (на цената на един градски разговор) 8:30-17:30 Пон. - Нед.

Търсене на хотели

хотел
пристигане
заминаване
1 стая; -- нощувки
възрастни
над 12 г.
деца
от 2 до 12 г.

  Абонамент за бюлетин


  Новини   

  Албена и Приморско домакинстват на две големи състезания по петанк през 2018 и 2019

  26/09/2017

  Състезания по петанк през 2018 и 2019

   

   

  За втора поред година в хотел Магнолиите в Приморско клуб, който е част от групата на Албена, се проведе международен турнир по петанк. Това е френска игра, която набира все по-голяма популярност по света и ще бъде за първи път представена официално като олимпийска дисциплина на Игрите в Париж през 2024 година. В турнира взеха участие състезатели от Чехия, Джърси, Франция, Израел, Словакия, Алжир, Русия и десетки отбори от цяла България. В основната дисциплина в играта по тройки титлата на Приморско Опън спечели отборът на домакините, който се водеше от главния организатор на турнира Емил Макаров от София.

  На турнира по двойки първото място спечели отборът на Израел. В крайното отборно класиране първото място заслужи Чехия. През следващата година Приморско клуб ще бъде домакин отново на голям международен турнир по петанк, на който се очаква да пристигнат отбори от десетки държави. Благодарение на чудесните условия, които се предоставят на състезателите, Приморско се очертава като сериозен европейски център по тази френска игра.

  През 2019 година в България за втори път ще се проведе Европейско първенство по петанк за мъже, като то отново ще се състои във ваканционно селище "Албена", което през последните години популяризира интересната френска игра в своя курорт и в дъщерните си дружества. В континенталния шампионат отново се очакват състезатели от над 35 държави.

  Анкета

  Кoe от предимствата на Албена е най-важно за Вас ?
  Резултати
  http://www.balchikgardens.com/bg
  http://www.ecoagro.bg/
  http://albena.bg/bg/pages/testimonials.html/