Albena contacts0 700 12 110 (на цената на един градски разговор) 8:30-17:30 Пон. - Нед.

Търсене на хотели

хотел
пристигане
заминаване
1 стая; -- нощувки
възрастни
над 12 г.
деца
от 2 до 12 г.

  Абонамент за бюлетин


  Новини   

  Изложба в Добрич „45 години Албена”

  30/05/2014

  albena exhibition  albena exhibition

  На площад „Свобода" в Добрич, бе открита ретроспективна изложба „45 години Албена". 30 пана, подредени пред бившата „Валентина", разказват за 45-годишната история на ваканционното селище Албена от първата копка през 1969 г, през построяването на всички хотели, до наши дни, когато Албена е модерен и иновативен курортен комплекс. За изготвянето на изложбата са използвани над 100 архивни и съвременни снимки, както и изпращани пощенски картички от 1969-а, до 1980 година. От изграждането си, в продължение на 45 години, Албена е успяла да съхрани спокойствието, уюта и красотата си и в същото време да предлага най-модерните услуги и обслужване.

  Дългата история и погледът в бъдещето превръщат Албена в уникален курорт, който се стреми да запази най-доброто от миналото и в същото време да бъде иновативен - в последните пана от изложбата са показани новостите в Албена - първата в ЕС безплатна плажна библиотека; въвеждането на безплатен Интернет достъп на цялата територия на комплекса; първият тематичен хотел - Амелия; партньорството с Българската федерация по тенис и други.

  Целта на юбилейната изложба е да покаже по любопитен начин преимуществата на българското Черноморие и да подари на добричлии възможността да се докоснат отново до красивите си и позабравени спомени.

  Използваните кадри могат да бъдат разгледани и онлайн в юбилейния уебсайт на Албена: www.45albena.bg.

  Изложбата се осъществява в партньорство с община Добрич.

   

  Анкета

  Кoe от предимствата на Албена е най-важно за Вас ?
  Резултати
  http://www.ecoagro.bg/
  http://www.balchikgardens.com/bg
  http://albena.bg/bg/pages/testimonials.html/