Albena contacts0 700 12 110 (на цената на един градски разговор) 8:30-17:30 Пон. - Съб.

Търсене на хотели

хотел
пристигане
заминаване
1 стая; -- нощувки
възрастни
над 12 г.
деца
от 2 до 12 г.

Абонамент за бюлетин


Медицински център

Медицински и спа център Медика-Албена

„Медика-Албена" е най-големият медицински балнеологичен център в България, в който туристите получават висококвалифицирано обслужване от реномирани специалисти в сферата на медицинските, балнеолечебните и Спа услуги.

Нашата философия е единство между здраве и добро самочувствие, дълголетие и жизненост.

„Медика-Албена" е първият в страната център, сертифициран по ISO 9001. Направление Балнеология на Медицински център "Медика-Албена" е сертифициран по немския стандарт за качество ТÜV. През 2010 г. медицинският център получи отлична акредитационна оценка за срок от 5 години от Министерството на здравеопазването на Република България. На разположение на гостите в поликлиниката в курорта е 24-часово медицинско обслужване. 

Сертификати

В централната част на Албена е разположен Меди-СПА център „Медика". Той предлага профилактика на множество заболявания, общо укрепване на организма и специални медицински програми. „Медика" представлява цялостен медицински комплекс, състоящ се от следните структури: балнеология, поликлиника, бърза помощ, клинична лаборатория, образна диагностика, стоматология, оптика и аптека.

Меди-Спа център "Медика-Албена" в хотел "Добруджа" е утвърдил името си благодарение на традиционните балнеолечебни методи, комбинирани със съвременните уелнес тенденции и професионални козметични терапии.

Доброто здраве изисква постоянна грижа. Дори и тогава, когато целенасочено се стремим да се освободим от натрупаното напрежение и стрес, да си починем по време на лятната ваканция, не сме 100% застраховани от инциденти, които могат да нарушат физическия и психологическия ни комфорт.

Медицински център "Медика-Албена" ЕАД работи с:

 • Екипи от истински професионалисти
 • Модерна апаратура
 • Специализиран транспорт - два реанимобила
 • Комфортна обстановка

Нашата мисия е да се грижим за Вашето здраве!

Медицинският център включва два кабинета за неотложна помощ и специализирани кабинети - два педиатрични, УНГ болести, естетична дерматология. Осигурени са и реанимационни пунктове на плажа: в района на 2-ри спасителен пост, 9-ти спасителен пост (централен реанимационен пункт) и до хотел "Гергана", както и до х-л "Арабела", които поддържат постоянна мобилна връзка с Медицински център "Медика-Албена".

Кабинетите за неотложна медицинска помощ и манипулационната към тях, педиатричните кабинети, клиничната лаборатория и рентгенът работят 24 часа.

В клиничната лаборатория се извършват всички видове изследвания, включително туморни маркери.

Стаите за кратковременно медицинско наблюдение и лечение на пациенти са климатизирани и оборудвани с:

 • кислородна инсталация
 • монитори, позволяващи проследяването на жизнено-важни параметри - пулс, кръвно налягане, температура и др.

На територията на поликлиничния център могат да се ползват:

 • рентген
 • ехограф, позволяващ извършване на изследвания на коремни органи, млечна и щитовидна жлези
 • оптика
 • аптека
 • стоматологична амбулатория

При спешен случай може да се обадите на телефони:

  + 359 579 6 23 06

  + 359 885 853 582

  + 359 885 853 591

и дежурният екип ще Ви посети. При повикване се извършват прегледи в хотела. Документите от прегледа и направените изследвания се предават на пациента.

В специализираните кабинети работят висококвалифицирани специалисти, от които може да получите помощ по следните специалности:

 • хирургия (с възможност за ортопедична помощ)
 • педиатрия
 • естетична дерматология (предварително записване)
 • УНГ 

При нужда от допълнителна специализирана медицинска помощ, осъществяваме транспорт до най-близките лечебни заведения - "Еврохоспитал" - Варна, "МБАЛ Св. Анна" - Варна, "УМБАЛ Св. Марина" - Варна, "ДКЦ-II" ЕООД - Добрич, "МБАЛ Добрич" - Добрич, "МБАЛ Балчик" - Балчик, СБАЛДБ "Д-р Лисичкова" ЕООД - Варна /детска клиника/.

 

 

Анкета

Кoe от предимствата на Албена е най-важно за Вас ?
Резултати
http://albena.bg/bg/pages/testimonials.html/
http://albena.bg/bg/pages/albena-sport-calendar.html
http://www.balchikgardens.com/bg