Albena contacts0 700 12 110 (на цената на един градски разговор) 8:30-17:00 Пон. - Чет.

Търсене на хотели

хотел
пристигане
заминаване
1 стая; -- нощувки
възрастни
над 12 г.
деца
от 2 до 12 г.

  Абонамент за бюлетин


  Новини   

  Грижата за околната среда остава сред топ приоритетите на "Албена"

  03/09/2018

  Грижата за околната среда остава сред топ приоритетите на "Албена"

  Грижата за околната среда остава сред топ приоритетите на  "Албена"

  Независимо дали сте в "Албена" през лятото, пролетта, есента или зимата, във всеки един сезон, дишайте дълбоко, за да усетите чистия въздух и соленият вкус на морето.

  Десетилетия полагаме усилия и влагаме средства за опазване на околната среда, което утвърди имиджа ни на еко курорт. На зелено място за отдих, което съчетава морския туризъм с естествената, девствена и непокътната природа. С цел намаляване на вредните емисии от автомобилите и запазване на биологичното равновесие в един от най-красивите български резервати - "Балтата”,  въведохме нова паркинг политика.
  Изградихме зелени паркинги. Пуснахме в движение безплатни шатъл бусове и електрически колички, които пътуват от паркова зона до плажа на комплекса. В експлоатация въведохме и втората линия на ескалатора, който подпомага по-лесното предвижване на гостите ни от парковата зона до централната част и плажа. За следващият туристически сезон предвиждаме инвестициите в тази посока да продължат и да се увеличат. Ще бъдат изградени нови паркоместа, ще се търсят алтернативни средства за транспорт. Строгите правила за паркиране ще се запазят, за да се осигурим чисти и безопасни алеи и пешеходни зони за туристите ни.

  Пристигащите с коли гости ще могат без заплащане, в рамките на 30 минути да спрат пред хотела си, след което да изберат някой от вариантите за паркиране. Безплатно ще могат да го направят на паркинг "Лазур", който е на пътя за Балчик - до един от входовете в "Албена". Големият буферен паркинг на автогарата е втората възможност. Цената за 24 часа престой е 5 лв. Ако искат да паркират във вътрешността на "Албена" за еднократно влизане, престой над 30 минути и паркиране в обособената синя зона ще трябва да заплатят 10 лв. за денонощие. За паркиране в близост до плажната ивица - в екологичната зелена зона, с най- добър индекс на чистота на въздуха, цената е 20лв. за денонощие.

  Елате в "Албена" и вижте зеленината прегърнала хотелите, усмивките на хората, щастливите им лица. И се усмихнете и Вие! Тук бетонът няма шанс!

  Анкета

  Кoe от предимствата на Албена е най-важно за Вас ?
  Резултати
  http://www.balchikgardens.com/bg
  http://www.ecoagro.bg/
  http://albena.bg/bg/pages/iso.html